Necon-valmistatud Itaalias kohalikust toorainest
Loomatoidu valmistamisel on oluliseks toote kvaliteeti mõjutavaks teguriks tooraine töötlemise tehnoloogia ja temperatuuritingimused.
Toote hea omastatavuse saavutamiseks ja seejuures valkude kvaliteedi säilitamiseks on NECON välja töötanud ainulaadse uuendusliku tehnoloogia.
Selleks, et toidu mittevalguline osa looma seedetraktis kergesti imenduks, vajab see kolmekordset kuumtöötlust ekstruuderis. Tavapärases söödatootmises segatakse valgulised ja mittevalgulised osad ning suunatakse edasiseks termiliseks töötlemiseks ekstruuderisse. Mis juhtub valgulise osaga? Tavapärase tehnoloogia puhul, mida kasutab enamik tootjaid, jääb kolmekordselt kuumutatud valgu kvaliteet väga madalaks ning ka maitse kannatab tugevalt.
Vältimaks valgu kvaliteedilangust ning säilitamaks meie lemmikloomade jaoks selle maitse ja kõik kasulikud komponendid, on Necon välja töötanud ja patenteerinud ainulaadse valgu külmmeetodil pealekandmise tehnoloogia. See tähendab, et valk, olgu liha või kala, läbib kuumtöötluse ainult üks kord. Mittevalguline komponent, st köögiviljad, mineraalid jne läbivad ekstruuderis omastatavuseks vajalikud etapid, misjärel kantakse valk, s.o liha või kala graanulitele külmmeetodil.
Tänu NECONi tehnoloogiale säilivad loomatoidus kõik toitained, valgu kvaliteet püsib kõrgeimal tasemel ning toidu maitse on nii hea, et maitselisandeid pole vaja kasutada.